Onderzoek en behandeling

Na het maken van een afspraak, zal ik u vragen een intakeformulier in te vullen. Het is handig om uw medicijnen, voedingssupplementen, uitslagen van testen en mogelijke allergene stoffen (die u wilt laten testen) mee te nemen bij de eerste afspraak.

De eerste afspraak
In het eerste consult, dat anderhalf uur duurt, zal ik proberen een totaalbeeld te krijgen van de lichamelijke en psychische klachten. Onderdeel hiervan is een bioresonantietest, waarbij ik de meridianen doormeet en afhankelijk van uw klachten bijvoorbeeld ook de pathogene belastingen, milieu-invloeden, energetische blokkades, allergieën en vitamine tekorten. Ook is het mogelijk in mijn praktijk een laboratoriumonderzoek (vnl. faeces, haar, urine) aan te vragen of een pH-meting (urine) te laten doen.
Op grond van de anamnese en meetresultaten zal ik een behandelplan opstellen en met u bespreken.

De behandelingen
Het aantal behandelingen is o.a. afhankelijk van de ernst van de klachten, hoe lang een klacht al aanwezig is en of er erfelijke factoren meespelen. Een acute klacht verdwijnt doorgaans sneller dan een klacht die al jaren aanwezig is. 
Uw klacht zal ik behandelen met homeopathische middelen (bij consultprijs inbegrepen) en met orthomoleculaire middelen, fytotherapeutische en oligo middelen, energetische middelen, bloesemremedies of celzouten (niet in consultprijs inbegrepen). Om een indicatie te krijgen van de doeltreffendheid van deze middelen test ik uit wat het effect hiervan is op uw systeem/aandoening. Dit voorkomt onnodige kosten.