Het gebruik van suiker heeft vele nadelen. We worden er dik van, we krijgen gaatjes in onze tanden, onze bloedsuikerspiegel schiet omhoog en gaat schommelen, het onttrekt mineralen aan ons lichaam, zoals calcium en magnesium, het laat schimmels groeien als kool, onze weerstand gaat omlaag, gevoelige kinderen worden er druk en onrustig van en het is brandstof voor schimmels en tumoren.
Dus…. is het beter om geen suiker te gebruiken. Wil je toch een zoete smaak, probeer dan eens Stevia. Dit is een plant afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren zijn mierzoet.
Enkele voordelen van Stevia, het gezonde alternatief voor suiker
– biologisch, dus zonder chemicaliën
– geen calorieën, dus geschikt voor diabetici en mensen die op gewicht willen blijven
– geen effect op de bloedsuikerspiegel, dus geen hongeraanval achteraf
– bevat vitaminen en mineralen en onttrekt geen vitaminen en mineralen aan het lichaam
– geen verstorende invloed op de zuur-base balans (oorzaak van veel chronische klachten)
– geen voedingsbodem voor schimmels en candida
– antibacterieel, gaat cariës tegen.
Het gebruik:
Let op! Stevia is 300 x zoeter dan suiker. Bij teveel wordt de smaak bitter, probeer dus de juiste maat te vinden.
Richtlijn: 8 druppels is 1 eetlepel en 40 druppels is 90 gram suiker. In een kopje thee zijn een paar druppels dus al voldoende.
Verkrijgbaar als poeder, druppels en tabs. En je kunt natuurlijk zelf de bladeren van een plantje drogen…
Voor meer informatie over voeding en gezondheid klik hier