Heerlijke melkvrij yoghurt
Benodigdheden:
1 blik biologische kokosmelk
2 eetlepels citroensap
1 capsule probiotica
een theelepel zoetstof naar eigen keuze, palmsuiker, honing, ahornsiroop, stevia
halve theelepel biologische vanille
weckpot van 1/2 liter of glazen pot.
Voor een paleo ontbijt kan je het volgende toevoegen:
1 eetlepel kokosvezel
fruit naar keuze
zaden of noten
Vermeng de bovenstaande ingrediënten goed met elkaar. Pak een schone weckpot en giet het mengsel erin. Laat het 8-12 uur staan op kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast. Zeker 5 dagen houdbaar, maar zolang kan je de verleiding niet weerstaan!
Belangrijk is wel om wat zoetstof toe te voegen voor het fermenteren van de probiotische culturen. De yoghurt blijft wat dun, daarom voeg ik altijd een lepel kokosmeel van Aman Prana toe bij het serveren. Hiermee heb je meteen een goede vezelbron te pakken voor een regelmatige stoelgang.
Smakelijk eten!