Heerlijke melkvrij yoghurt

Benodigdheden:
1 blik biologische kokosmelk
2 eetlepels citroensap
1 capsule probiotica
een theelepel zoetstof naar eigen keuze, palmsuiker, honing, ahornsiroop, stevia
halve theelepel biologische vanille
weckpot van 1/2 liter of glazen pot.

Voor een paleo ontbijt kan je het volgende toevoegen:
1 eetlepel kokosvezel
fruit naar keuze
zaden of noten

Vermeng de bovenstaande ingrediënten goed met elkaar. Pak een schone weckpot en giet het mengsel erin. Laat het 8-12 uur staan op kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast. Zeker 5 dagen houdbaar, maar zolang kan je de verleiding niet weerstaan!
Belangrijk is wel om wat zoetstof toe te voegen voor het fermenteren van de probiotische culturen. De yoghurt blijft wat dun, daarom voeg ik altijd een lepel kokosmeel van Aman Prana toe bij het serveren. Hiermee heb je meteen een goede vezelbron te pakken voor een regelmatige stoelgang.
Smakelijk eten!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close