Nodig per persoon:
handje spaghetti de mer of wakame (gedroogd zeewier)
kokosvet
2 bosuitjes, 2 teentjes knoflook
half pak oesterzwammen
halve stronk broccoli
scheut tamari*
Zout en peper, halve theelepel gember(poeder)
sesamzaad of gomasio*
citroensap

Spoel de zeewier af onder de kraan. Kook 15 minuten in beetje water met tamari. Kook de broccoli in 10 minuten beetgaar. Roerbak in kokosvet een paar minuten de gesneden bosui met de knoflook.
Voeg de grof gesneden oesterzwammen toe. Kruid met zout, peper en gemberpoeder.
Snijd de gekookte zeewier in grove stukken en voeg het bij het paddenstoelenmengsel. Giet wat van
het kookvocht erbij indien nodig. Breng op smaak met tamari, peper, zout en op het eind wat citroensap.
Schep de broccoli op je bord en het paddenstoelenmengsel erop of eromheen.
Strooi wat geroosterd sesamzaad of gomasio naar smaak over de broccoli.

*Gomasio is een mengeling van geroosterde sesamzaadjes en grof zeezout.
*Tamari is een natuurlijke sojasaus, zonder smaakversterkers en ook glutenvrij te verkrijgen.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close