Gezond in het voorjaar!
Vol vitaminen en mineralen, reinigend en van oudsher gebruikt bij allergie (hooikoorts!), reuma en jicht.
Neem de kinderen, een plastic emmer en huishoudhandschoenen mee op jacht naar brandnetels. Zoek beter niet aan het begin van de hondenuitlaatroute of langs de snelweg! Pluk de bovenste toppen van de brandnetels. Voor een liter soep heb je minstens 20 toppen nodig.
Nodig voor 1 liter soep:
1 grote ui (fijn gesneden) of 2 sjalotjes
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
20 gewassen brandneteltoppen
1 liter groentebouillon
1 dl room/sojaroom of boursin
evt. 2 aardappelen voor een meer gebonden soep
bieslook
olijfolie
zout en flink wat peper
Bereidingswijze:
Bak de uien en knoflook in een pan met scheutje olie. Voeg de brandneteltoppen, evt. aardappelen in stukjes en de bouillon toe en laat 20 min. koken tot de aardappelen gaar zijn. Mix de soep fijn, breng op smaak met peper, zout en bieslook. Roer er de room of boursin door en serveer.
Gezond en lekker!