Wil jij ook zo graag de voordelen van cacao, maar niet de nadelen? Ik maak mijn eigen chocolade en mijn favoriet is chocolade met immuumversterkende stoffen erin. Dat blijft voorlopig mijn geheime recept, maar wees creatief en maak je eigen gezondheidschocolade.

Het basisrecept
100 gram rauwe cacaopoeder
130 gram kokosvet
stevia naar smaak (ongeveer 8 druppels)
½ theel. biologische vanillepoeder
½ theel. kaneel
1 mespuntje zout
1 eetlepel  kokosvezel (aman prana)
2 eetlepels (rijste)proteïne
gemalen kokosrasp
cranberries (natuurvoedingszaak, gezoet met appeldiksap)

Bekleed een bakplaat of platte schaal met bakpapier.
Laat het vet op een laag pitje smelten. Meng de overige ingrediënten (behalve de cranberries en de kokosrasp), voeg hier het vet bij en giet het uit op het bakpapier. Als laatste strooi ik hier de kokosrasp en cranberries overheen.
Even laten afkoelen en de plaat  in de vriezer plaatsen.  Na een half uur de chocola in stukjes breken en in een afgesloten bakje of diepvrieszak doen. Ik bewaar het zelf in de vriezer en haal net voor gebruik een stukje eruit. De consistentie is anders wat glibberig.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close